Polityka prywatności

Kim jesteśmy

Adres naszej strony internetowej to: http://zse.legnica.eu
Jakie dane osobiste zbieramy i dlaczego je zbieramy
Komentarze

Kiedy odwiedzający witrynę zostawia komentarz, zbieramy dane widoczne w formularzu komentowania, jak i adres IP odwiedzającego oraz podpis jego przeglądarki jako pomoc przy wykrywaniu spamu.

Zanonimizowany ciąg znaków stworzony na podstawie twojego adresu email (tak zwany hash) może zostać przesłany do usługi Gravatar w celu sprawdzenia czy jej używasz. Polityka prywatności usługi Gravatar jest dostępna tutaj: https://automattic.com/privacy/. Po zatwierdzeniu komentarza twój obrazek profilowy jest widoczny publicznie w kontekście twojego komentarza.
Media

Jeśli jesteś zarejestrowanym użytkownikiem i wgrywasz na witrynę obrazki, powinieneś unikać przesyłania obrazków z tagami EXIF lokalizacji. Odwiedzający stronę mogą pobrać i odczytać pełne dane lokalizacyjne z obrazków w witrynie.
Formularze kontaktowe
Ciasteczka

Jeśli zostawisz na naszej witrynie komentarz, będziesz mógł wybrać opcję zapisu twojej nazwy, adresu email i adresu strony internetowej w ciasteczkach, dzięki którym podczas pisania kolejnych komentarzy powyższe informacje będą już dogodnie uzupełnione. Te ciasteczka wygasają po roku.

Jeśli masz konto i zalogujesz się na tej witrynie, utworzymy tymczasowe ciasteczko na potrzeby sprawdzenia czy twoja przeglądarka akceptuje ciasteczka. To ciasteczko nie zawiera żadnych danych osobistych i zostanie wyrzucone kiedy zamkniesz przeglądarkę.

Podczas logowania tworzymy dodatkowo kilka ciasteczek potrzebnych do zapisu twoich informacji logowania oraz wybranych opcji ekranu. Ciasteczka logowania wygasają po dwóch dniach, a opcji ekranu po roku. Jeśli zaznaczysz opcję „Pamiętaj mnie”, logowanie wygaśnie po dwóch tygodniach. Jeśli wylogujesz się ze swojego konta, ciasteczka logowania zostaną usunięte.

Jeśli zmodyfikujesz albo opublikujesz artykuł, w twojej przeglądarce zostanie zapisane dodatkowe ciasteczko. To ciasteczko nie zawiera żadnych danych osobistych, wskazując po prostu na identyfikator przed chwilą edytowanego artykułu. Wygasa ono po 1 dniu.
Osadzone treści z innych witryn

Artykuły na tej witrynie mogą zawierać osadzone treści (np. filmy, obrazki, artykuły itp.). Osadzone treści z innych witryn zachowują się analogicznie do tego, jakby użytkownik odwiedził bezpośrednio konkretną witrynę.

Witryny mogą zbierać informacje o tobie, używać ciasteczek, dołączać dodatkowe, zewnętrzne systemy śledzenia i monitorować twoje interakcje z osadzonym materiałem, włączając w to śledzenie twoich interakcji z osadzonym materiałem jeśli posiadasz konto i jesteś zalogowany w tamtej witrynie.
Analiza statystyk
Z kim dzielimy się danymi
Jak długo przechowujemy twoje dane

Jeśli zostawisz komentarz, jego treść i metadane będą przechowywane przez czas nieokreślony. Dzięki temu jesteśmy w stanie rozpoznawać i zatwierdzać kolejne komentarze automatycznie, bez wysyłania ich do każdorazowej moderacji.

Dla użytkowników którzy zarejestrowali się na naszej stronie internetowej (jeśli tacy są), przechowujemy również informacje osobiste wprowadzone w profilu. Każdy użytkownik może dokonać wglądu, korekty albo skasować swoje informacje osobiste w dowolnej chwili (nie licząc nazwy użytkownika, której nie można zmienić). Administratorzy strony również mogą przeglądać i modyfikować te informacje.
Jakie masz prawa do swoich danych

Jeśli masz konto użytkownika albo dodałeś komentarze w tej witrynie, możesz zażądać dostarczenia pliku z wyeksportowanym kompletem twoich danych osobistych będących w naszym posiadaniu, w tym całość tych dostarczonych przez ciebie. Możesz również zażądać usunięcia przez nas całości twoich danych osobistych w naszym posiadaniu. Nie dotyczy to żadnych danych które jesteśmy zobligowani zachować ze względów administracyjnych, prawnych albo bezpieczeństwa.
Gdzie przesyłamy dane

Komentarze gości mogą być sprawdzane za pomocą automatycznej usługi wykrywania spamu.
Twoje dane kontaktowe
Informacje dodatkowe
Jak chronimy twoje dane?
Jakie mamy obowiązujące procedury w przypadku naruszenia prywatności danych
Od jakich stron trzecich otrzymujemy dane
Jakie automatyczne podejmowanie decyzji i/lub tworzenie profili przeprowadzamy z użyciem danych użytkownika
Branżowe wymogi regulacyjne dotyczące ujawniania informacji

  OBOWIAZEK INFORMACYJNY  dotyczy zbierania danych od interesantów wchodzących do budynków Zespołu Szkół Ekonomicznych w Legnicy
Podstawa prawna obowiązku informacyjnego Art. 13 ust. 1 i ust. 2 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679  z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) (Dz. U. UE. L. z 2016 r. Nr 119) zwane dalej „Rozporządzeniem”.
Administrator danych Administratorem danych jest

Zespół Szkół Ekonomicznych Stefana Żeromskiego

z siedzibą w Legnicy, Plac Słowiański 5,  59 – 220 Legnica

Dane kontaktowe Z administratorem można się skontaktować drogą elektroniczną za
pośrednictwem adresu email:  mboczon@zse.legnica.eu telefonicznie pod numerem: 76 723 34 00
lub pisemnie, na adres:
Zespół Szkół Ekonomicznych Stefana Żeromskiego

Plac Słowiański 5,  59 – 220 Legnica

Inspektor ochrony danych Z inspektorem ochrony danych można się skontaktować drogą elektroniczną za pośrednictwem adresu email: iod@zojo.legnica.eu, telefonicznie pod numerem: 76 728 65 28
lub pisemnie na adres:

Inspektor ochrony danych

Zespół Obsługi Jednostek Oświatowych

ul. Złotoryjska 144,  59-220 Legnica z dopiskiem „IOD”

Cele przetwarzania oraz podstawa prawna
przetwarzania
·   Dane osobowe będą przetwarzane przez Administratora w celu – podjęcia niezbędnych działań związanych ze zwalczaniem epidemii, bezpieczeństwa uczniów i pracowników oraz osób przebywających na terenie placówki,
a także do przekazania ich służbom sanitarnym lub kryzysowym w razie stwierdzenia zakażenia koronawirusem SARS CoV-2 poprzez:

Ø  prowadzenie ewidencji wejść na teren budynku Zespołu Szkól Ekonomicznych w Legnicy.

·   Podstawa prawna – art. 6 ust. 1 lit. c, e, f  Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r.
w sprawie ochrony osób fizycznych w związku  z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) z dnia 27 kwietnia 2016 r. (Dz.Urz.UE.L Nr 119, str. 1) (dalej: zwane RODO)  w związku z art. 17 ustawy z dnia 2 marca 2020 r. o szczególnych rozwiązaniach związanych z zapobieganiem, przeciwdziałaniem i zwalczaniem COVID-19, innych chorób zakaźnych oraz wywołanych nimi sytuacji kryzysowych (Dz.U. z 2020 r. poz. 374 ze zm.)

Odbiorcy danych Z zachowaniem wszelkich gwarancji bezpieczeństwa danych, Pani/Pana dane możemy przekazać – oprócz osób upoważnionych przez Administratora danych – innym podmiotom, upoważnionym zgodnie z przepisami prawa
w szczególności GIS, a także współpracującym  z Administratorem w zakresie realizacji celów wskazanych w niniejszej klauzuli.
Okres przechowywania danych Dane osobowe po zrealizowaniu celu, dla którego zostały zebrane, będą przetwarzane do celów archiwalnych i przechowywane przez okres niezbędny do zrealizowania przepisów dotyczących archiwizowania danych obowiązujących u Administratora.
Prawa osoby, której dane
dotyczą
·   Może Pani/Pan złożyć do nas wniosek o: dostęp do danych osobowych (informację  o przetwarzanych danych osobowych oraz kopię danych), sprostowanie danych (gdy są one nieprawidłowe), sprzeciwu lub ograniczenie przetwarzania danych osobowych – na zasadach określonych
w RODO.

·   W celu skorzystania z powyższych praw należy skontaktować się  z administratorem danych lub z inspektorem ochrony danych, (dane kontaktowe wskazane są wyżej).

·   Ma Pani/Pan prawo  wniesienia  skargi  do  Prezesa  Urzędu  Ochrony  Danych  Osobowych, gdy  uzna  Pani/Pan,  iż  przetwarzanie  danych  osobowych  Pani/Pana  dotyczących  narusza przepisy Rozporządzenia:

Biuro Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych (PUODO) ul. Stawki 2, 00-193 Warszawa, telefon: 22 860 70 86

Informacja o
wymogu podania danych
Podanie danych osobowych (imię i nazwisko, nr telefonu) jest niezbędne ze względu na konieczność realizacji zadań wskazanych w celach przetwarzania.
Informacja o zautomatyzowanym podejmowaniu decyzji,
w tym profilowaniu
Pani/Pana dane osobowe nie będą przetwarzane w sposób zautomatyzowany
i nie będą poddawane profilowaniu.

 

Niniejsza klauzula informacyjna znajdują się na stronie  www. zse.legnica.eu

W sprawie dodatkowych wyjaśnień należy skontaktować się z administratorem danych lub z inspektorem ochrony danych, (dane kontaktowe wskazane są wyżej).

Facebook